Sunday, February 8, 2015

Cuarenta y tres


Tere armas sõber,

reisisellid on taaskord kodumaa tolmu (kui täpne olla siis lume) saabastelt pühkinud ja laia ilma rändlema läinud. Seekordne reisisiht on Bali saar Indoneesias, kuid sinna peaksime plaani kohaselt jõudma alles homme, sest tegime vahemaandumise Singapuris.

Singapurist on jäänud tunne, et neil on siin ruumiga kitsavõitu. Linna ilmestavad õhtupimeduses lummavad panoraamvaated, kus kõik see majadepere end tuledesäras taevasse küünitab. Torne on palju, enamik erksas valguses ja vahvamad veel vilguvad või plingivad ka takkapihta. Tehnikavärk! Inimene tundub imepisike putukas selle kõrval, mis siia ehitatud ja taevasse kõrguma pandud on.

Ruumipuuduse kohta on ka ilmekas fakt meie siiansest öömajast, milleks on kolmekordne nari. Tegemist pole mitte mingi lihtsa kasarmutüüpi lebolaga, vaid ka see on naride hightech - moodne kahene voodiboks oma riiuli ja lukustatava kapiga. Ja seda kõike meetrijagu kõrges boksis ja kokku kolmes kihis. Privaatsuse eest peaks varju andma kardinad, mis aga praktikas vaid ilutiluliluks kôlbavad.


Esimesel õhtul juhtuski pentsik ja pisut näotu seik. Olin meie kuudis aadamarüüs une ooteks valmistumas, kui äkki sahh! kardin eest tõmmatakse ja imestusega kuulen, et see ase hoopis sissetungijale kuuluvat. Kuna olin pisut ebasündsas olekus, saatsin kalli abikaasa asja klaarima. Selgus, et üks itaaljamaa neiu olla eelmine öö selles koikus une veetnud ja pisukese segaduse tõttu järgneva öö enesele teadmata mujal kardina taga mööda saatma pidi. Olukord lahenes sujuvalt, lihtsalt selgitamist oli pisut peale seda hetke, kus üks pool väitis, et egas ta väga midagi ei näinud ja teine pool kostis, et ega seal midagi uut ja üllatavat poleks kah näha olnud.

Teise Singapuri päeva ja õhtu trampisime mööda linna ringi, ahmides endasse kogu suurlinna ilu ja võlu. Tegime ka mõned fotojäädvustused lisaks rohketele mälupiltidele.





Olge terved,
Paul

No comments: