Monday, December 19, 2016

Cinquenta


Oo, armas lugeja! 

On taaskord aeg avaldada uus jutuke meie lõunamaa seiklustest. Vahepeal on meid tabanud sedavõrd palju sündmusi, et võtab pisut nõutuks, kust otsast pihta hakata. Kuna eelmine kord jäi jutt pooleli rolleri juures, siis teeme sealt algust. 

Kohaliku kombe kohaselt ei sõida me igaüks teps mitte oma motikaga, vaid istume kokkutõmmatud pepudega ühe isendi otsas. Enamasti näeb see välja nii, et juunior on linaga ühe esivanema külge aheldatud, pereisa keerab rooli ja proua katsub kuidagi pakiraamist kinni hoida. Tegelikult on see kõik siin täiesti tavaline ja igapäevane ning päris aus olles oleme kohalikega võrreldes ikka amatöörid - neid mahub ühe rollu selga ikka nelja-viie jagu. Siiani on ka väike härra täiel rinnal sõitu nautinud, lausa nii, et jääb aeg-ajalt poole tee pealt tukkuma:) See on muidugi ainult õnn ja rõõm esivanematele, sest nii saab teha ka pikemaid väljasõite kui ainult kahe une vahele jäävad tunnikesed. 

Suureks sündmuseks ja pidupäevaks osutus möödunud reede kui kohalikel miskine tseremoonia tähistamist nõudis. Sebisime end oma majahaldja juurde koju, kes jagas kogu meie kolmepealisele seltskonnale sarongid ja muud kehakatted ning juhatas templisse palvusele. Ega me seal pikalt naudiskleda ei saanud, aga need hetked olid küllaltki amüsantsed. Ilmselt ei ole valge inimene sealses külatemplis just päris igapäevane nähtus, seda vähem beebi vormis. Olime suureks atraktsiooniks ja tõmbenumbriks, seda lausa sõna otseses mõttes - Paulikest rebiti erinevate prouade poolt sülle ja näperdati siit ja sealt küljest. Väike tegelane nautis oma kuulsusehetke ja naeratas oma hurmavat kahehambalist naeratust vasakule ja paremale. Saime riisiterad õnnistuseks otsaette, külakostiks veel püha veega kastetud banaane ja erkrohelist keeksi ning põristasime sealt tagasi koduvillasse. 


Templis tädisid hurmamas

Kuna oleme siin juba mõned nädalad peesitanud, siis kipuvad ka olmeteemad pinnale ujuma. Üks vajadus on pesupesemine. Kodus selle peale nii ekstra ehk ei mõtle, aga siin on tarvis oma nodi pesumajja viia. Mis ei olekski muidu probleem, kui just kohalikud ulmelist keemiakombinaati selle tegevuse läbiviimiseks eti tarbiks. Kuna me oleme aga suured loodusesõbrad ja harjunud odöörita ihupesuga, siis tuli võtta ette ökopöko pesumaja leidmine. Mr Guugel avitas koheselt, aga pesumajaga suhtlemine osutus tõeliseks komistuskiviks. Sain oma hinnapäringule järgmise vastuse: " We are price very2 chip for laundry service use eco friendly detergent, and here we submit for detergent we use.". Selline armas tšipp pesuteenus. Muidu ei nurisekski, sest nupukas reisisell saab ikka keelest aru, aga teenuse osutamise lubadused kestsid ligi 3 päeva kuniks me lõpuks nad ise üles otsisime ja (juba long overdue) pesu kohale viisime. Seal ootasid meid aga nii puukeelsed preilid, kes oskasid inglise keelt ainult numbrite jagu. Oli keeruline selgitada, mida me soovime ja appi võeti telefoni teel tõlk, kes siis tsipa rohkem keelt purssis. Päris humoorikas ja omapärane, aga saime lõppeks asjad enam-vähem aetud. Järgmisel hommikul oli kogu meie riidekraam niksis-naksis puhas ja lõhnatu. Jei!:)

Teadaolevalt on siin soojemas kliimavöötmes rohkelt päris maitsega puuvilju saada. Hetkel on lisaks muule kraamile ka imemaitsvate ja magusate mangode hooaeg. Oleme omale turult puuviljatädi leidnud, kes alati juba eemalt kundesid silmates toolilt püsti hüppab ja "bananas for baby" hõikab. Käime siis oma aplale babyle sealt banaani, mangosid, draakonivilju ja veel miskeid teadmatute nimedega isendeid hankimas. Täna oli väike P nii näljane, et sikutasin ühelt mini-banaanilt pärast ostu sooritamist koheselt koored ümbert, mispeale naabrileti provvad P nosimist imetledes käsi kokku lõid. Tädid sattusid olukorrast sedavõrd suurde vaimustusse, et tõid oma varudest veel kolm banaani lisaks. No et komejanti ikka jätkuks. Ja ega P etenduse andmisega kitsi ei ole ka, isukas laps nagu ta on:) Kuna banaanisöömine on sellises eas võrdlemisi räpakas tegevus, siis koukisid prouad kohe ka salvrätimäed leti alt välja. Täisteenindus! 

Järgmisel korral jutustame teile oma villa-saagast koos kõikvõimalike ja -võimatute juhtumistega. Lisaks lõbus seik tänaselt poetuurilt. 

Meie siin niisama pulli tegemas

1 comment:

B. said...

tundub et pisike Paul on täielik hitt seal! :) Berito