Thursday, December 22, 2016

Cinquenta y uno


Seekord siis alustuseks eelmises postis lubatud majaga seotud viperustest, mis on toonud meite elamisse palju kuldsete kätega töömehi. Varasematel reisidel pole me nii paiksed olnud ja seetõttu üle 3-4 öö ühes kohas pesitsenud. Jube lihtne on olnud jamade korral reisimärss pakkida ja edasi liikuda. Nüüd aga väikeste sellidega on lugu teine ja üritame jooksvalt asjad joonde saada. Esiti tegi iga uus avastus tuska, mõne aja pärast tekkis aga juba puhtalt sportlik huvi, mis veel annab tuksi minna☺

Saagu vahvad seigad ka siinkohal dokumenteeritud:
× esimese suure vihmaga lasi naabertoa katus läbi. Selle tarbeks tulid mehed kolmandal päeval, lappisid katusekivid ümber ja paistab seni pidavat.
× rohke vihmavee tõttu oli ilmselgelt probleemne kanalisatsiooni äravool. Ka selle asja klaarisid katusevennad.
Tõe huvides tuleb märkida, et üks pott ummistus ka seetõttu, et Ville Pauli vannipardi potis tekkivasse veekeerisesse viskas. Olgu sel pardikesel uutel elumerelainetel vähemalt sama vahva kui seni meiega.
× pliidi gaasiballoon hakkas lekkima, aga õnneks olime kodus ja saime koheselt reageeritud. Kas põhjuseks oli stutteri kulumisaste või andis balloonike lihtsalt oma peatsest tühjaks saamisest märku, jääb tema enda teada, meie aga saime taaskord töömehe kutsuda.
× majas on kolm konditsioneeri. Seni lakkamatus töös saaks kiita elutoas paiknevat isendit, mida aga kahjuks pole erilist vajadust kasutada. Magamistubade aparaatidega pole töökindlus esimene sõna, mis keelele tuleb. Töömehi on käinud asisemaid ja vähem asisemaid. Viimatine jutt oli mingist varuosa tellimise plaanist. Oleme ootel.
× ühel õhtul kadus majast tarbevesi. Hommikuvalguses maja ümber tiiru tehes selgus, et üks ühendus oli järgi andnud ja meite kraanivesi lahises lihtsalt palmide alla. Sain ise töömehe rollis olla.
× internett kadus koos elektriga. Kui elektri naasmiseks piisas kilbist kaitse sisse lülitada, siis võrguühendus taastus alles järgmisel päeval. Olla mingi suurem probleem meite piirkonnas olnud. Võib-olla jäi majahaldjal kõigi töömeestega sahkerdamise ja korralekutsumise tuhinas lihtsalt neti eest arve tasumata, kes teab.

Õnneks ei ole see töömeeste otsimine päris meite õlul. Sellega tegeleb meie majahaldjas Rai. Kuid egas see remonttööde värk pole tema tugevaim külg, sestap on ikka endal tulnud viipe- ja kehakeeles kohalike meistrimeestega probleeme lahendada. Seni on kõik mehed vähemalt lõpetuseks peale pikka pusimist midagi inglise keelset öelnud - nagu näiteks kõlav ja universaalne "ok" .

Praeguseks ongi kuidagi juba nii enam-vähem majaga joonel. Ainult meie konditsioneer tahabki veel putitamist. Igavaks hakkab minema;) 

Helgematest tegemistest ka. Kuna meil on rattad all, siis on ka külastatavate einalate ring ja raadius laienenud. Näituseks sattusime üks päev karvaste ja suleliste surfarite kohta, kust sai imelist jäätist ja kauba peale ka pinksi mängida. Kuna juunior veel iseseisvalt püsti ei seisa, siis jäi talle kohtunikupukis istumise rõõm.


Ja veel üks lõbus hiljutine seik. Paul-poisi tormiline areng on temas tekitanud soovi kärus istudes poeriiulitelt kõike kätteulatuvat haarata. Seega peab tubli esivanem kitsastes riiulivahedes erakordselt valvas olema. Kuna kaupa on tarbijale välja laotud lõputult ja kassasabas asjatades Marise tähelepanu hetkeks Paulilt hajus, sai teoks poisi esimene vargus. Tooted, mis tuli poodi tagastada, on pildil☺


Häid jõule Sulle, kallis lugeja! Oled meie meelel ja südames.

Palvate tervitustega
Sinu, kliimapõgenikud

3 comments:

B. said...

head pühadesoovid siit kaamosest teie poole samuti! berito

p said...

Ilmselgelt Paul niipea endale õde-venda ei ihalda :D
Kallistused teile sinna soojale maale!

paul ja maris said...

tundub jah, et Paul-poiss teeb üsna otseseid vihjeid õe-venna vastumeelsuse osas:) milline taibukas laps!