Tuesday, October 13, 2009

veintinueve

Oh, kallis lugeja!

Esmalt ilma-Peebulik teadaanne Eestimaa lumememmedele: meil on 36c sooja, higi niriseb m88da s22rt alla ja olukord ajab tugevalt hingeldama. Vaatamata sellele pyyame suurt vaprust yles n2idates vihtuda eeskujulikult m88da turismiobjekte ja ekspositsjoone. Nii et pole meil ka kerge, eksole;)

Teiseks n6uandenurk k6igile tuleviku-Mehhiko-reisisellidele: 88bussides on siin ysna kylm. Heaks abimeheks osutuvad sellisel juhul yle-ookeaniselt Iberia lennult "kaasa antud" pleedid:) Bussis6itu ilmestavad ka lamavad politseinikud, mida on siin.. ohtralt! ja erinevates variatsioonides: k8ied, plekikuplid, betoonik2rakad jms. Vahepeal n2ituseks iga 3m tagant ja nii vaksade ja verstade kaupa. Meenuvad ka tublid kohalikud korravalvurid (ei teagi, kas tegemist politseinike, s6jav2elaste v6i mingite muude pyssikandjatega), kes aeg-ajalt meid teedel kinni peavad ja pagasi l2biotsimisi sooritavad. V6in 8elda, et see on ysna kriipi tunne, kui buss teeserva t6mmatakse ja 6htuh2maruses on n2ha ainult taskulambivihud ja sa ei tea, kas on tegemist poliismennidega v6i hoopis koledate p2ttidega, kes meid heaks saagiks peavad (ja see pole mitte filmidest n2htu p6hjal tekkinud ettekujutus, vaid pigem turismipiiblist loetud hoiatus).

Nii yleyldiselt on Mehhiko aga tunduvalt arenenum kant kui muu meie poolt Kesk-Ameerikas kogetu. T2naval ei pea kogu aeg tengelpungast kramplikult kinni hoidma v6i himurate pilkude eest pagema. Samas on siin kindlasti ruumi j2rgmisteks sammudeks - ehitised on tihtipeale 80ndate-h6ngulised, poed "poola kaupa" t2is ja inimesed tarbivad maailma k6ige suuremates kogustes kokakoolat (p2riselt ka. ma arvan, et neil on lutipudelites ka kokakoola).

Eelmisel korral j2ime pooleli Puerto Escondidost Tuxtlasse suundumisega. Viimatimainitu on alguspunktiks kanjon Sumideroga tutvumiseks. Nyydseks meilgi lanchaga 70km s6idet' ja kauneid vaateid silmitset'.

Tubli reisisell j6uab aga palju ja juba samal 6htul p88rasime nokad San Cristobali poole, mille tunnistasime nummiks koloniaallinnakeseks. Taaskord soovitus tulevastele kylastajatele: minge s88ge Mayambe nimelises kohakeses. Seal on maailmahea Aasia ja Araabiakandi k88k. Me tulime sealt peale korduvaid kosutavaid eineid paduvihmas teineteist veeretades 2ra:)


T2naseks oleme j6udnud Palenquesse, kus tublid maiad omal ajal usinalt ehitasid ja konstrueerisid ning mille yks arheoloogi-Alberto alates 50ndatest meiesugustele puhtaks pintseldanud ja vaatamiseks v2lja pannud on. V2ga tubli! Meile meeldis.


Side l6pp praeguseks.
meie

ps. pildid tekivad internetiavarustesse peale kodumaale naasmist, sest selleks vajalik juhe j2i arvutipreili poolt koju kummutisahtlisse.

pps. Ja veel meie esimeste p2evade eba6nnestumise j2tkuks. Kuna Costa Ricas, Panamas jt riikides oli 100USD rahat2ht ilmatu pirakas, millest keeruline lahti saada, siis otsustasime seekord seda viperust ennetada ja v6tsime ESSEBEE t2didelt kotit2ie kymnekaid ja muud peenemat kraami kaasa. Aga n2e, katsu sa olla kaval, kuid eba6nnestud ikka. Niisiis olid MC lennujaama kambiomehed nii k6vad tegijad, et alla sajalise kupyyri puhul hoiulaegast paotama ei hakanud:(

Teadaolevalt oleme Mehhikos ju pulma p2rast ja ilusad riided on kenasti kohvriga kaasa v6etud. Kahjuks tuleb kohvriomanikele pea norus nentida, et liigendsang, mille abil pampu enda j2rel vedada, ei ole kahjuks kuumale vastu pidanud. Sylitan kolm korda yle 6la saksa prouale klaviatuurile ja loodan, et see 2parduste jada sai seks korraks otsa.

2 comments:

Mihkel said...

"Teadaolevalt oleme Mehhikos ju pulma p2rast ja ilusad riided on kenasti kohvriga kaasa v6etud."

Ago, kas läks naisevõtuga kiireks?:)


Päikest,

Mihkel

Unknown said...

aaaa eeee no esiti mitte enda pulma p2rast, kuigi ka see sutsaki! siin 2ra teha on teemaks olnud:))))))