Sunday, January 25, 2009

dieciseis

Trujillost viis tee vaprad reisisellid Limasse. Linn, kus erinevate hinnangute j2rgi peaks elama-vegeteerima 8-10mln inimest ja kindlasti posu koeri. Linn oli oli t6esti pirakas, kuid 6nneks osutus Marise tuttavatelt saadud pisut negatiivne reklaam linnale seekord asjatuks.



Limas saime kokku yhe 2rakaranud eestlase Kristjaniga, kes siinmail nyydseks 6 aastat elanud ja toimetanud ning viimasel kahel aastal alpaka naha2ri ajab. Tyyp tundus kohalikku elu-olu ning 6lut nautivat ja n2itas meilgi yks 6htu, kuidas ajad k2ivad:)

Limas olime kokku kolm p2eva ja linn pakkus k6hur66muks nii soolast, kui magusat, nii liha kui juurikaid. Lisaks vahvat arhitektuuri aegade h2marusest ja ka t2nap2evast. J2ime oldu-n2htuga v2ga rahule ja soovitame kartlikul turistlil asjatud mured hyljata ja Limasse lennata.



Edasi plaanisime minna vaatama Nazca ajastu jooni, kuid kallis bussiyhendus andis siiski p6hjust see yritus vahele j2tta ja minna Machu Picchule l2hemale ehk siis vanasse inkade linna Cuscosse. Tiba ebameeldiv mekk j2i Limast suhu viimasel p2eval turmismibyroode t88st. Nimelt v2itsid provvad Lima - Cusco liinile silma kinnipigistamata vaid yht vedajat olevat. Ilmselt oli tegu mingi Peruu riikliku bussifirmaga, kellele sellist promo tehti. Hind aga oli sedav6rd hingemattev, et oli p6hjust interneti sygavustest natuke turismiputka daamide jutule kinnitust otsida. Oi ja n2e yllatust! - vedajaid kui palju ja hind juhtumisi enam, kui kaks korda soodsam. Tehtud-m6eldud, ostsime piletid ja ees oli ootamas 22h bussis6itu Cuscosse. Oo, maru!

Lugejatele, kes meie bussimeetreid ja -tunde loevad, siis takkaj2rgi veel fakt, et Cuscosse j6udsime hirmkangete ja -v2sinutena p2rast 24h bussis loksumist. Karm ala!

Cusco on lahe. Kahjuks on aga seda lahedat linna uudistama tulnud ka jube posu teisi turiste ja sellega kaasnev kohalike kauplemishimu on v2sitav ning kurnav. Paarile poisip6nnile pidin t2itsa k2e vastu panema, et nad eemale astuks.

p.

Yks huvitav fakt veel - oleme juba nii k6rge pilotaazi ispaanjakeeles omandanud, et k2isime kohalikus keeles kino vaatamas. Ausalt yles tunnistades ei olnud see meil plaanis:) Kraapisime kolme erineva limpsikino ust ja p2risime aru, kas vilmid on ikka ingleesis. Noja kahest kohast saadeti meid kohe tagasi, kolmandas lubati aga espanjoolikeelseid subtiitreid. Ostsime suures tuhinas pilkud ja enn2e imet! Esimestel kaadritel poetas 2nistoni dzennifer soravas espanjoolis laused, nii et myhises:) Ega me meelt ei heitnud. Lisasime kokakoolale pisut rummi, vaatasime liikuvaid pilte ja t2iendasime oma otsatut keelepagasit.

Oo ja elekter on siin ka p2ris, selline rammus 220V! Juhhei!

m
Ja nyyd taaskord bussi, et 10h p2rast silm lahti teha veel hommikuuimas olevas Arequipas.

No comments: