Tuesday, January 13, 2009

catorce


Et hoida tempo ja p6nevus yleval, j2tkaks teemal "Ecuadori piiriyletused". Kui lugejal peaks olema mahti maatsi Kolumbiast Ecuadori tulla, siis on, mida k6rva taha panna. Tuleb varuda aega ja kannatust. Meie Ecuadori tulek oli sihitud v2ga varajaseks kellaajaks, et saaks koha j2rtsus v6imalikult soodsa. Niisiis saigi juba 15 minutit enne 6 hommikul Kolumbia mig.ameti akna taga oldud ja nina nokkides kuute oodatud, et putkast v2ljamineku tempel saada. Mees hilines oma viisakad 5 min, kuid j2rtsus ootamine ja tembeldamine l2ks kiirelt ja valutult.

No ja siis tulid staarid Ecuadori poolelt. Esimene mitte nii magus uudis oli see, et nad avavad oma putka 7st. Massid hakkasid kogunema ja 6hus oli tunda sellist toredat ootamise lusti. 7st siis selgus, et meie soodne positsioon j2rtsus ei olnud piisav selleks, et esimeses satsis hoonesse p22seda. Jah, see oli selline peenem v2rk, et pidid kuhugi sisse minema. Nina haistis halba juba tegelt kohe, kui mingi jobu n2oga ametnik seda hoone ust avama tuli, et asi 6ige pole ja need kurjamid sellised yliasjalikud ametimehed paistavad.

4h ootamist ukse taga ja saime sisse (esimene seltskond ca 30 inimest oli siis nyyd ilusti l2bi t88tatud). Vahepeal muidugi oli piiriyletajate mass paisunud peris pirakaks ja ukseavajad ametnikud, kolm tyypi kodam88da k2isid ukse vahelt justkui imestunud n2gudega kiikamas, et oi-neh-n2ed-nyyd-siis-kuis-saba-kasvab-oi-yllatust. Igatahes p2rast 4h ukse taga passimist saime sisse ja siis selgus ka t6ehetk, mis see asi nii kaua aega v6tab. Passilaua tyyp oli ylimegagiga aeglane. Trykkis yhe s6rmega, seda ka siis mitu korda valesti, pudistas asju p6randale ja tegi kes teab mida veel, mis kuidagi protsessi ei kiirendanud. Nii et tegelt siis ootasime ja tembeldasime sees ka oma tunnikese kokku. Ukseavajad mehed muidugi korraldasid vahepeal sellise aruka tembu, et toimetasid kogu j2rjekorra yhelt poolt maja kylge teisele poole maja, hoides k2ed ikka pyydlikult t88d t2is. Kes teab milleks, aga ametimehed olid ise suht rahul oma tegevusega. Ja muidugi seks ajaks kui j2rjekorra ymber transportimene k2is, siis passilauamehed tegid ka v2ljateenitult kerge pausi.

Ecuadorist v2ljasaamine on lihtsam tegevus. Selle piiripunkti l2bisime 88bussis. Huumor oli muidugi piiriputka ja selle seinal rippuv kalender, kust templeid saime. Selline vahva puhevis blondide kiharatega rinnaka proua palja ylakeha pildiga, millelt ei puudunud ka hobune. No tule eile meile, t2is kreisiraadio.

Nyyd siis Peruust. A, et yldse Peruusse saada tegime esmalt tublid 12h bussis6itu ka Ecuadoris. Peruu esimesed vaated olid suht tagasihoidlukud, kui nyyd viisakas olla. Vaesus paistis silma siit ja sealt. Linnat2navad olid pooled kruusakad, getosid ning roomatimaju oli palju, prygi vedeles linnas ja maantee 22rtes. Pilt oli nii nigel, et v6tsime n6uks s6ita veel 9h, et esimesse linna saada, mis kirjanduse p6hjal ka turistile miskit pakub. Ja oh yllatust, t6esti sellise laga keskel on v2ga kena linn Trujillo - uskumatu. Nautlesime kohalikus pastakohas ja kohalike koogikestega.

Eile 6htul jalutasime linna peal, kui yks hetk mingid kohalikud seltsimehed inglismaa keeles juttu hakkasid puhuma. T2itsa marud sellid, nii et ei suutnud mitte neile 2ra 8elda yhe 6lle joomisest. Tyybid olid natuke huumormehed ka ja yhest 6llest kujunes selline pralle, et ma tegin kohaliku joogi piscoga pisut nii, et t2na ei ole v2ga hea olla.

bussipaul
ps! lugejatele, kes mu tervisliku seisu p2rast murem6tteid tundsid, siis neile teadmiseks, et nyyd juba nagu natuke peab.

1 comment:

Mihkel said...

Tere vandersellid! Eestis annab klassikameestele hea pidamise smecta pulber:) Siit-sealt on kuulda, et ka meite suusatajad on pidamisega jännis ja süüdi jäävad mõistagi määrdemehed. Aga teie sooje tingimusi arvestades on ka "Swix-pisco" kahtlemata hea valik.

Aga nüüd lähemalt sellest, miks valitsust teid üldse Peruusse saatis. Lgp 007 ja 008 - pildistage ülesse pisco retsept ning lähetage see(NB!)kodeeritult aadressil Juhan.Parts@mkm.ee. Eesti Nokia otsimine on veninud juba liiga pikaks - tegutsega.

James take care!

Your Moneypenny