Thursday, November 13, 2008

siete

Tere tulemast Costa Ricasse!

Et lugejate ees vana asi ots-otsaga kokku t6mmata, siis v6ib m88daminnes 2ra m2rkida, et Santo Domingo lennuv2ljale viskas meid liinibussijuht Juan, kes yritas meile ausa inimese kombel selgeks teha, et ta juhtumisi taksot ka s6idab. Njah, eks see selge oli, et ta samasugune salavedaja ole nagu need Marise postituses mainitud v6rrimehed, aga ca 10min kauplemise peale saime hinna 1000 peeso pealt 600-le ja s6it v6is alata (see sai visuaalselt kindlaks tehtud, et ta seeriatapja ei paistnud olevat ja meid ikka lennuv2ljale viskab:))

(pildialbumist leiab ylesv6tteid lennujaama magamata 88st, viimaste veeringute eest ostetud pepsi joomisest ja pokkerim2ngust, mis resulteerus Marise kommihunniku jaoks laastavalt)

Asjaosalisi t2psemalt teadvad lugejad on ilmselt kursis meie s88gilembusega. Tuleb siinkohal t6de tunnistada, et Costa Rica pealinn ei peitnud endas miskit sobivat minu hambale. Eks oli omajagu lolle valikuid ka nagu hilisemal vaatlusel ja proovimisel selgus (loe: Maris valis paremad toidud), aga vaatamate sellele oli yldine valik kuiv ja igav - riis ja oad, mille yle nad ilmselt ise jube uhked on ja hommikurooga peenelt Gallo Pinto'ks ehk v2rvitud kukeks kutsuvad.

Paul

Ma v6taks ka nyyd j2lle s6na ja r22giks ilusatest asjadest:) Pauli jutt t2itsa t6si - CR pealinn ei tekitanud meis just ylem22raseid vaimustush6iskeid. Inimesed olid koledad, vaatamisv22rsused igavad ja toit ysna yheylbaline. 6nneks olime kavalalt planeerinud ka m6ned v2ljas6idud kohalikesse turistil6ksudesse - t2psemalt vulkaanikraatrite juurde. Huvilisemate jaoks olgu siinkohal ka nimed 2ra toodud - Irazu ja Poas Volcano. Kui muidu oli pealinna ilm selline Eesti suvelaadne ehk 25c ymber, siis vulkaanid asusid v2he k6rgemal udu ja pilvede sees, mis t2hendas ka puhvaikadesse riietumist (see on siis selgituseks, miks me lyhkarites seal ei ole:)). Nyyd v6ib pilte imetleda siit ja ka meie galeriist (vt vasakut k2tt).




















See pole mitte siil udus, vaid Paul pilves (kaugus ca 50m)

Muidu v2ga vahvad kohad, ainult raha tahetakse k6ige eest siin turistidelt r88vida. Umbes nii, et kohalikelt v6etakse 5x v2hem tugrikuid pileti eest kui v2lismaalaselt. Olime Pauliga teine p2ev ka juba kavalad ja ostsime kahe peale yhe pileti. Oi, kus saime neile tagasi teha! Vahele kusjuures ei j22nud.

Kuna CRs kestab ametlikult veel vihmaperiood, siis saime San Joses igap2evaselt ka sahmaka vett krae vahele. Yhel sellisel p2eval olime parasjagu miskisuguseid kauneid maju silmitsemas, kui ootamatult ladistama hakkas. H2da ajab h2rja kaevu v6i siis pigem reisisellid suvalisse ametiasutusse vihmavarju. Saju yleminekut oodates tegi Paul aega parajaks fuajees varbad v2lja sirutades ja magades, samas kui mina usinalt hispaanjakeelt tudeerisin.

Peale ube, riisi ja uskumatuid turistin88rimisi asusime teele oma praegusesse asukohta, Monteverdesse. Bussireis oli ylimalt elevusttekitav! Hakatuseks muidugi selline t6ik, et 167km l2bimine v6ttis aega umbest2pselt 6 tundi:) ja bussis oli ca 2x rohkem inimesi kui istekohti. Parim tulemus oli neljandal tunnil, kus suutsime 60min jooksul l2bida tervelt 12km. Ilmselt oleks joostes v2he kiiremini saanud. Muidugi ei tasu unustada ka meie karismaatilist bussijuhti (vuntsiga ja puha), kes tegi soodsat juhust kasutades ka 20minutilise peatuse kummiboksis, soetades neli uut rehvi. Lisaks j2ime miskise varingu taha kinni, millest p22semiseks todos los hombres sangarlikult bussist v2lja hyppasid. Paul oli h2mmingus ja teeskles keelev6hikut, j22des oma kohale pidulikult-pyhalikult istuma. 6nneks asi sedav6rd hull ei olnud, et bussi lykata oleks tulnud, lihtsalt priskemad kodanikud aeti maha:)

Igatahes j6udsime 6htu saabudes Monteverdesse kohale, oleme praeguseks j6udnud kylastada eeskujulikult Santa Elena pilvemetsa (cloud forest) ja tuhiseda trosside otsas ehk teha canopyd. Kui kallis lugeja peaks sattuma kunagi siiamaile, siis soovitame m6lemad tegevused omale kavva v6tta. M6ned kl6psud neist toimetustest on taaskord vaatamiseks v2lja pandud:
















Ja kui veab, siis saame mingi hetk oma uutelt ameerikamaa s6pradelt:) ka endast vidjod ja puha. Eks jagame ka 6igel hetkel teiega.

Enda k6hu ja Pauli suureks meeleheaks oleme sattunud sellisesse 88bimisasutusse, kus on v6imalik ise syya teha. Seega oleme asunud innukalt k88ginaudinguid meisterdama. Paulil on m6istagi suur heameel ja tegemiselust ja no mul ka:)

Edasi tahaks minna Liberia nimelisse linna ja sealt idarannikule. Kuuldavasti pidi seal kilpkonni n2ha saama, eks siis vaatab seda asja.

maris

PS! arvuti kasutamine ei ole siin motell-hotell-tyypi 88majas ka teps mitte lihtne tegevus. Yhenduvus on ylimegagiga aeglane ja siis ja siis kui juhtumisi saad m6ne akna avanema, kaob elekter hetkeks nii, et saad kogu triangli ja ootamisele kulunud veerandtunnid uuesti l2bida. Klaviatuuri toksime on lihast pingutav ja higitekitav t88, nii et ootame suure vaeva eest kallitelt lugejatelt medaleid, vimpleid ja shokolaadipakikesi. Muhv, n6udmiseni!

3 comments:

Anonymous said...

Tere sõbrad.

Sain artsilt juba mõni aeg tagasi lingikese. Nüüd unises laup hommikus võtsin siis pildi ette. No kui sellise sõnakasutuse ja kommentaaride peale tuimaks jääda siis peaks oma eluga ikka pahuksis küll olema. Ehk, et ma kah nüüd siis fännide peres. Kas te mõnes ajakirjas columni nurka pole mõelnud avada :)
Tuula saatis kätsile Bangkokist just sõnumi a'la: "Everybody should dream of something and get it. I think I should get another drink".
Siia juurde Artsi väljend a'la " Ma ise pole keegi, aga mul on head sõbrad!"
Edu ja seikluslusti, Muhkel perega.

Unknown said...

Pühendunud "imetabase-elu" lugejana arvan, et hoolimata iga postituse lõpus ja alguses pesitsevast nurinast interneeduse kiiruse ja motivatsioonipuuduse üle, meeldib Paulile ja tema kihvtile pruudile see blogimise värk väga. Kes oleks võinud arvata, et Paul hakkab interneeduses päevikut pidama... :)?

Ja mulle meeldib, et pildi taustal oleva tulba kirjaga "For your safety..." olete te eestlasliku hooliva jõulise liigutusega maha painutanud. Keep up the good work! :))

annelisander said...

Oi Toivo!

Meeldiv kuulda, et seeriakillereid olete vältida suutnud ja bussid ikka kohale jõuavad, jõuavad kohale(Nagu Inboil laulab). Avo viidatud eestlasliku laamendamiskäitumise osas ma teid süüdistada ei julge, mitte et te ei oleks sildilõhkumisvõimelised, vaid et enne teid on seal juba eestlased käinud ;)

Teisele poole maakera aga viskan kinda! Nuustakul on ikka vaja ära käia enne kui minna!( luuletuse tõlge: Eestimaa on cool!)
Saigoon toimus sel aastal Ida-Virus(Ax seleta prutale SKM! Saigooni olemus ära). Raiskani, endisel kaevandusterritooriumil, no Eesti tavamaastikuga sarnasus peaaegu 0, ehk siis suured tehismäed, tagurpidi pööratud pinnas, mis oli nii kivina nagu skandinaavias või soomes ja "meelierutav" istutatud mets. Loomulikult oli orgunn selline, et jäime pimeda peale selle "mõnu" nautimisega ja lampi kaasas ju polnd. Kokku sai tiritud 3h7' not bääd.

t,
vend