Sunday, March 11, 2012

Cuarenta y uno

Mineva kord sai l6petatud sellega, et Kata ranna kuri p2ike tegi meile pisut liiga ning nahav2rv muutus kenalt jumekaks (loe: punaseks). Sestap tegime enne edasist reisi yhe taastumisp2eva ning seej2rel suundusime edasi Ko Lantale. Esmalt oli m6te m88daminnes ka Di Caprio Leonadro "The Beachilt" ehk Phi Philt l2bi p6igata, kuid kohkununa ohtratest turistihordidest, j2tsime selle yrituse vahele ja seilasime kohe j2rgmise paadiga otsejoones sihtpunkti. Ylevaade olukorrast on ilmselt see, et siin on tore... ;) hmm, siin on tegelikult ikka v2ga m6nus. Inimesi on meeldivalt v2hem (muuhulgas ei ole kohanud yhtegi l2rmavat Andrjuushat) ja enamus kaasteelisi on sallisahistajatest skandinaavlased, kes eriliste etteastetega k6rva ei kriibi. Selgituseks, et me pole tegelikult rassistlike kalduvustega ja omame v2ga meeldivaid vene rahvusest s6pru, aga Phuketis kohatud m6ned seltsimehed olid .. ysnagi ebameeldivad.



P2evad kulgevad m6nusas rannatamise ja s88mise rytmis. Sinna vahele ka rolleriga saart pidi tuuritamist, lugemist ja kreemitamist. Jah, just. V2ltimaks teistkordselt samale rehale astumist oleme usinalt UV faktor 30 kasutajateks hakanud. P2ike on siinmail ilmselt k2redam kui kusagil varem kohatu, nii et p2iksekaitsevahendite ja pisukese pilvitusega oleme julgelt p2iksevarjude alt v2lja pugenud ka oma s22ri tuunima.

Reede 6htul nautisime kohalikku kultuurielu tippsyndmust ehk Lanta Lanta 9ndat festivali (Kreisi Raadio s6pradele k6lab selle yrituse nimi sarnaselt ehk Oja Peetri sketsiga mootorispordi s6pradele, kus Oja ajakirja "Mootorid ja Mootorid" kaanepoisina sisuka intervjuu andis), aga 6nneks v6i 6nnetuseks polnud siinne pidu6htu yldse selline huumorinurk, vaid tegemist oli ikka t6simeelse kohalike rahvatantsus6prade kokkutulekuga. Olime aulises esireas ja tegime tantsumemmedest ka m6ned ylesv6tted.


Ja t2na saabus selle reisi ilmselt eredaim hetk - p2evane v2ljas6it Ko Rokile. Tegemist siis Ko Lantast veel l6una poole j22va saarega, mis kuulub koos l2hedalasuva saarestikuga kohaliku rahvuspargi koosseisu. Ko Rok oli imetabane eesk2tt seet6ttu, et see on puha asustamata (v.a kohalikud rangermanid), samas on sealsed rannad valgemast valgema liivaga ja korallid ning mereelukad snorgeldamishuvilistele h6lpsasti nauditavad. Tegime taas jagamiseks fotosyydistuse;)



Homme on veel viimane p2ev siinsetel liivadel ja edasi lennutame end Bangkoki Skytraininga s6itma ja hiinalinna kaema!

Paul


2 comments:

Afka said...

Kuidas on lood Jaapani (ega teagi tegelikult, mis pilusilmsest riigist sellised täpselt tulevad) karituristidega, kes ennast iga hotelli ja söögikoha sildi ees pildistavad?

paul ja maris said...

Me ise tuvastame (eeldatavalt) Jaapanist saabunud fotograafiahuvilisi reisiselle maailma-k6ige-veidramate-nokkmytside-alias-p2ikesesirmide j2rgi. Chiang Mais m6ned uitasid ringi, aga siin saarte peal pole kedagist n2ha olnud.

Samas n2gime siin kohalikke armunuid rahvuspargi majaka l2histel iga p66satuti juures ylesv6tteid tegemas. Kultuuride erisus on rikastav!:)